• Početna>
  • Vesti>

Biševac: Red,rad i disciplina i podrška opštine – put do uspeha

Medicinska šlola sa Domom  učenika  u Kosovskoj Mitrovici  obrazuje trenutno više od 600 učenika koji pohađaju nastavu na 6 obrazovnih profila u po četiri odeljenja i obučavaju se za usko stručne oblasti medicinske nege i usluga, a isto tako se pripremaju za dalje školovanje u  visokoobrazovnim ustanovama medicine, stomatologije, pedagogije  , zdravstvene nege i ostalih grana. Ne retko  se učenici opredeljuju i za druge profile , što ne umanjuje njihov knalitet i znanje stečeno u ovoj školi.S obzirom na broj profila i učenika koji pohađeju ovu školu , ustanova poseduje kabinete  koji se koriste za stručno usavršananje  učenika ali tome u prilog ide i odlična sardanja sa kliničko-bolničkim centrom, medicinskim fakultetom i dečijim obdaništem .

“Veliku zahvalnost za opremanje kabineta za praktičnu nastavu iz oblasti farmacije , za stručno osposobljavanje naših učenika,  koji je do sada bio samo oskudno opremljen, dugujemo Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica i predsedniku Aleksandru Spiriću koji je imao sluha ne samo za to već i za svaku vrstu pomoći kada nam je potrebna da finsijski pokrijemo troškove odlaska učenika na takmičenja”, rekla nam je gostujući u emisiji “Mitrovica na dlanu ” direktorica Medicinske škole sa Domom učenika Marina Biševac.

Pokušavamo to i da opravdamo , jer kod nas važi pravilo ” red ,rad i disciplina” i to kako za učenike tako i za nastavno osoblje koje je radno i usko stručno osposobljeno za svaku nastavnu oblast, tako da mi tu problema nemamo . Isto tako pedagoški radnici se brinu o redu i disciplini u Domu učenika  koji je rezervisan samo zadevojke koje su strane i koriste usluge doma . Time se možemo samo pohvaliti , dodale je direktorica Biševac i kao najvažniju stvar navela, dostupnost i otvorenost prema drugima i ostvarenje saradnje na svim poljima  , kao  i usavršananje oko uvođenja i licenciranja obrazovnih profila prema potrebama  tržišta rada.

Biševac je kao jednu od glavnih tema o kojoj ćemo nekom drugom prilikom opširnije razgovarati pomenula i početak reforme polaganja završnog ispita i pripremu za upis učenika na više škole kroz sprovođenje ove reforme .

 

Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još