Srpska: Grubo kršenje verskih prava i napad na slobodu veroispovesti od strane kosovskih institucija

Neprimereni pritisci na monaštvo naše crkve na Kosovu i Metohiji, sakriveni kroz birokratske procedure predstavljaju grubo kršenje verskih prava i napad na slobodu veroispovesti koje dolazi od strane kosovskih institucija, saopštava Srpska lista i navodi da će, kao i do sada, zahtevati u svim razgovorima najhitniju reakciju međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji zbog ovakvog institucionalnog nasilja nad monaštvom, koje pogađa čitav srpski narod, ne samo na Kosovu i Metohiji.

Istovremeno u saradnji sa našim državnim organima nastojaćemo da se o ovom problemu govori i u Briselu, ali i na svakom drugom mestu kako bi se zaustavilo ovo bezumlje Prištine, navode iz Srpske.

Ne moramo naglasiti da je ovakvo delovanje protivno svim dogovorima o slobodi kretanja ali i protivno fundamentalnim ljudskim pravima koja garantuju čak i pravni akti koje su donele kosovske institucije, kaže se u saopštenju dostavljenom našem radiju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."