Uhapšeni Srbin čuvar zatvora i Albanac službenik ministarstva

Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupcije, uhapsila je Srbina, čuvara u zatvoru i Albanca službenika kosovskog Ministarstva za dijasporu, zbog sumnje za davanje i uzimanje mita i “proneveru službe”.

Uhapšeni su Srbin S.V. čuvar u Korektivnoj službi Kosova i P.M. službenik u Ministarstvu za dijasporu, navodi se u saopštenju Kosovske policije dostavljenom Radiju Kontakt plus.

Njih dvojica su osumnjičena da su u saradnji učinili krivična dela tako što su razmenili oko 3000 evra sa namerom da omoguće posedovanje telefona pritvoreniku srpske nacionalnosti koji se nalazi u zatvoru.

Odgovarajuće policijske jedinice sprovode intenzivne istrage vezane za ovaj slučaj, dodaje se u saopštenju Kosovske policije.

Osumnjičenim, nakon saslušanja i završetka policijskih postupaka, odlukom tužioca određen je pritvor do 48 sati.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."