Leposavić: Podela sadnica, kao podsticaj poljoprivrede

U okviru realizacije programa raspodele i korišćenja podsticajnih sredstava Kancelarije za Kosovo i Metohiju za razvoj poljoprivrede na području Kosova i Metohije zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručili su sadni materijal članovima 88 poljoprivrednih domaćinstava.

“Verujemo da ćemo kroz kratak vremenski period na bazi rezultata rada ovih vrednih ljudi imati prilike da uživamo i u jabukama i šljivama i u destilatima. Oni mogu da računaju i u mehanizaciji i u opremi koja sledi u narednom koraku. U ovom turnusu iz nedavno angažovane tekuće budžetske rezerve, za opštinu Leposavić je opredeljeno 40 000 000 dinara, od toga u današnjoj realizaciji je izdvojeno 18 000 000 dinara. Sledi nabavka mehanizacije i poljoprivredne opreme za 22 000 000 dinara. Ideja je da se radi korak po korak”, rekao je Kozarev.

“Ono što ja želim da istaknem opština će i u narednom periodu pomagati poljoprivrednike, jer potencijala za razvoj voćarstva opštine Leposavić ima. Sredstva će se prvenstveno usmeravati za izgradnju otkupne stanice, hladnjače, sušare kako bi naši proizvođaći imala gde da plasiraju svoje proizvode“, rekao je Zoran Todić.

Sadni materijal je dobro došao i onima koji se već bave voćarstvom kao i mladima koji to tek planiraju. Ovom prilikom uručene su sadnice jabuka, šljiva, borovnice, lešnika, višnje, oraha, origana, dunje, maline i kupine.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još