Spirić: Investicije Vlade Srbije jačaju naše društvo i institucije

Predsednik privremenog organa Opstine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić predstavio je danas deo projekata koji će se u narednom periodu graditi u Kosovskoj Mitrovici, a koji su od kapitalnog značaja, i tom prilikom se ispred Opštine i u ime građana zahvalio državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, za sve što rade za “naš trajni opstanak na Kosovu i Metohiji.”

“Verujem da će ovaj paket koji je juče na svečanoj sednici Vlade usvojen doprineti jačanju našeg društva i institucija, a na nama je da preuzmemo odgovornost za sve izazove i prilike koje su pred nama” kazao je Spirić, i dodao da je pored ovih projekata koji imaju čvrst temelj našeg opstanka, jedinstvo i sloga  osnova za odbranu državnog suverenitet i integritet.

“Država nas neće ostaviti, to je velika i značajna stvar i pravi pokazatelj da ova vlast vodi računa o svakom pojedincu, što se vidi i kroz izgradnju više od 300 stanova i brojnih infrastrukturnih investicija u gradu”  istakao je Aleksandar Spirić.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su projekti koji će se graditi u prvoj fazi: sportski kompleks vrednosti od preko 155 miliona dinara, aneks dečijeg obdaništa „Danica Jaramaz“ oko 19 miliona dinara i novi most na Ibru kod Dudinog krša vrednosti preko 350 miliona dinara.

Takodje je najavio izuzetna investiciona ulaganja u zdravstvu i prosveti, što će uskoro biti javno predstavljeno.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."