Vulin o izjavi Boškovića: Kfor nije KBS

 Ako je Crna Gora već odlučila da značajno pojača sastav Kfora sa dva štabna oficira onda treba da zna da su oni deo misije koja je ustanovljena na osnovu rezolucije Ujedinjenih nacija 1244 i u kojoj se ne pominje drzava Kosova izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Pripadnici misije Kfor moraju da budu statusno neutralni i zato izjave ministra odbrane Crne Gore o podršci državi Kosovo nisu u skladu sa misijom Kfor. Nadam se da Crna Gora zna da je oficire poslala u misiju Kfor, a ne u Kosovske bezbednosne snage“, rekao je Vulin reagujući na izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića koji je rekao da je Kosovo suverena država.

Podrškom nepriznatoj kosovskoj državi ministar odbrane Crne Gore urušava poverenje koje Srbi imaju prema KFOR-u, a to je previsoka cena za ucešće dva štabna oficira, poručio je Vulin u Pekingu gde na poziv ministra odbrane NR Kine prisustvuje bezbednosnom forumu, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug/TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."