• Početna>
  • Vesti>

U Domu zdravlja u Zvečanu dovoljan broj doza vakcina protiv sezonskog gripa

U Domu zdravlja u Zvečanu ,vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je prošle nedelje.Vakcina ima dovoljno,a naši sugradjani  uveliko dolaze na vakcinaciju kako bi se zaštitili od epidemije i ublažili simptome gripa.

Najbolja zaštita od virusa sezonskog gripa je vakcina čega su naši sugradjani itekako svesni, posebno hronični bolesnici koji se redovno vakcinišu.

U Domu zdravlja u Zvečanu vakcinacija je u toku i za sada ima dovoljno doza.

“Vakcinacija se sprovodi u skladu sa epidemiološkom situacijom i godišnjim epidemiološkim aktivnostima u prevenciji gripa. Nabavili smo dovoljan broj doza vakcina protiv gripa“, rekao je dr Milivoje Galjak, načelnik Opšte medicine u Domu zdravlja u Zvečanu.

Galjak je pozvao sugradjane, naročito hronične bolesnike da kod svog izabranog lekara, uz pregled se posavetuju, uzmu nalog i prime navedenu vakcinu.

“Vakcinu mogu primiti i ostali sugradjani uz prethodni pregled izabranog lekara i overen nalog za vakcinu“, objasnio je dr Galjak.

Imunitet na grip se stiče dve do tri nedelje nakon vakcinacije i traje do 12 meseci. Lekari vakcinu preporučuju kako svim hroničnim bolesnicima tako i zdravim pacijentima sa oslabljenim imunitetom.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još