OEBS zabrinut zbog kamenovanja autobusa vernika SPC

Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog informacije da su vernici Srpske pravoslavne crkve bili privremeno blokirani u nedelju u selu Studenica, opština Istok na Kosovu, i da je na njihova dva autobusa bacano kamenje, poručila je ta misija preko “Tvitera”.

“Pored institucija, čitavo društvo ima odgovornost da očuva i održava načela tolerancije i dobrih odnosa među zajednicama. Misija OEBS-a pohvaljuje ponašanje kosovske policije u osiguravanju posete i obezbeđivanju vernika tokom ove situacije u Studenici”, navodi se u saopštenju.

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, u nedelju ujutru su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice hvostanske.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."