• Početna>
  • Vesti>

Na sednici SO Zvečan predstavljeni planovi za kapitalne investicije

Skupština opštine Zvečan održala je redovnu sednicu na kojoj su predstavljeni planovi za kapitalne investicije i policijski izveštaj o bezbednosnoj situaciji na teritoriji opštine Zvečan.

Na sednici je predstavljen devetomesečni finansijski izveštaj, usvojen je akcioni plan za energetsku efikasnost,  kao i kapitalni projekat aneksa vrtića “Lane”.

Govoreći o kapitalnim projektima, predsednica Skupštine Zvečan Biljana Jaredić rekla je da i dalje ima oko sto hiljada neiskorišćenih kapitalnih investicija.

“Danas ovim projektom koji smo usvojili za vrtić “Lane”, negde možemo da očekujemo da ćemo 80 odsto kapitalnih investicija do kraja godine već nameniti u određenu svrhu. Što se tiče energetskog plana efikasnosti, to je plan kako opštinu Zvečan unaprediti samim tim da što vise šedimo resurse”, rekla je Jaredić.

Bezbednosna situacija na teritoriji opštine Zvečan od početka godine je na zavidnom nivou. Prijavljenih slučajeva je manje u odnosu na isti period prethodne godine.

“Policijska stanica Zvečan za prethodnih devet meseci može da bude zadovoljna bezbednosnom situacijom u svojoj zoni odgovornosti, prevashodno na osnovu broja registrovanih slučajeva i broja krivičnih dela, kao i procenta rešenih slučajeva. U narednom periodu preduzećemo sve potrebne mere u cilju preventivnog delovanja, u suzbijanju krivičnih prekršajnih dela i osiguranja bezbednosti za sve građane opštine Zvečan”, istakao je zamenik komandira policijske stanice Zvečan Dejan Vukadinović.

U predškolskoj ustanovi “Lane” ove godine upisano je više mališana što zahteva i dodatni prostor, tako da je aneks kao jedno od mogućih rešenja neophodan, sa čime su se složili svi odbornici.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još