Mihajlović: Kosovo nije i neće biti nezavisna država

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović reagovala je na izjavu ambasadora SAD Kajla Skota da je Kosovo suverena, a ne takozvana država, poručivši da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

Zorana Mihajlović je na jučerašnju izjavu Kajla Skota reagovala pisanom izjavom dostavljenom medijima i istakla da “za razliku od SAD, koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje, niti će priznati nezavisnost Kosova”.

“Ali, ono što Srbija danas, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava, jeste da dođe do trajnog, kompromisnog rešenja za Kosovo, kako bi se sačuvao mir u regionu i koje će omogućiti miran život za Srbe i Albance”, navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da do takvog rešenja može da dođe samo ekonomski jaka, u svetu ugledna, nezavisna i samostalna Srbija.

“Zato Srbija danas, ekonomski, i naročito u oblasti infrastrukture, sarađuje sa kompanijama iz Rusije, Kine, ali i iz SAD i zemalja Evropske unije, jer je strateški put Srbije punopravno članstvo u EU. Srbija je mala zemlja kojoj treba mnogo prijatelja i potrebni su nam njihova znanja i nove tehnologije kako bismo od Srbije napravili što bolje mesto za život naših građana”, poručila je Mihajlovićeva, saopšeno je iz njenog kabineta.

Ranije danas na izjavu američkog diplomate reagovao je predsednik Aleksandar Vučić ocenom da bi bilo lepo da je Kajl Skot pokazao malo više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin, ali i da je predstavnik vlade koji je prisustvovao tom događaju trebalo da reaguje.

Izvor: RTS

Comments