Aleksandar Spirić: Novi vodovod, zapošljavanje, stabilna grejna sezona, stanovi za mlade bračne parove i socijalno ugrožene

Izgradnja novog vodovoda za tri opštine na severu Kosova i Metohije biće završena do 20. juna 2019. godine, kazao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, na današnjoj konferenciji za novinare, gde je govorio o aktivnostima i radu.

Sredstva u iznosu od šest miliona evra, koje je za ovaj projekat obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obezbeđena su, kaže Spirić, i navodi da su ugovor o završetku izgradnje vodovoda potpisale opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok sa „Jedinstvo“ iz Sevojna.

Potrebna mehanizacija se doprema, a radovi će biti intenzivirani:

„Zahvaljujući Vladi, predsedniku i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, šest miliona obećanih je obezbeđeno i dobili smo uveravanja kako od samog izvođača, tako i od strane nadzora da gotovo do kraja nedelje već mašine i sve što je neophodno biće na terenu i radiće se užurbano do datog roka, a to je 20 jun. 2019. godine.”

Takodje ističe da:

„Ono što je nama jako bitna i važna stvar, jeste da kao lokalna samouprava u saradnji sa našim vodovodom, radimo užurbano na pripremi rezervoara koji će prihvatiti dotok vode i tako uspeti da veću količinu vode, koja je neophodna i koliko je potrebno, bude i omogućena izgradnjom još dva dodatna rezervoara, koji će već početkom godine biti završeni kada je u pitanju Kosovska Mitrovica“, zaključuje Spirić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić kaže da je obezbedjeno gorivo za rad toplane tako da će korisnicima biti redovno isporučivana toplotna energija, i što je najavažnije učionice i stdentski domovi će biti topli.

Na osnovu novog akcionog plana koji je usvojen danas, opština če u saradanji sa Zavodom za zapoljavanje zaposliti 16 osoba sa invaliditetom, kaže Spirić.

Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo I Metohiju, a na inicijativu Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica obezbedjeno je 260 miliona dinara za izgradnju 6 stambenih zgrada, a danas je raspisan konkurs za dodelu stanova u njima, mladnim bračnim parovima i socijalno ugroženim porodicama po kriterijumima koji su navedeni u konkursu.

 

 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

 

 

Comments