DSK i Samoopredeljenje ne žele na sastanak s Veseljijem

Kosovska opozicija nije prihvatila poziv predsednika skupštine Kadrija Veseljija na sastanak o poziciji Prištine u dijalogu sa Beogradom, preneli su prištinski mediji.

Opozicioni Demokratski savez Kosova i pokret Samoopredeljenje odbili su poziv predsednika skupštine, a Sociajdemokratska partija je, navodi se, postavila određene uslove da bi učestvovala na tom sastanku.

DSK je saopštio da je ta stranka spremna na sastanak sa svim parlamentarnim strankama ali da bi se utvrdio datum prevremeih izbora, piše prištinska “Koha”.

Posle tih izbora spremni su, kažu, da razgovaraju i o smernicama za dijalog sa Beogradom.

Oni su ponovili da DSK podržava dijalog sa Beogradom, što su, kako kažu, do sada potvrdli u više navrata i u parlamentu.

To bi, kažu, trebalo da bude jasno i predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju.

Lideri vladajuće koalicije u Prištini predložili su u ponedeljak rezoluciju o finalnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, a za njeno usvajanje neophodna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Rezoluciju su predložili Veselji, Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj, Enver Hodžaj i Dardan Gaši.

Oni su do sada više puta pozivali na postizanje konsenzusa parlamentarnih stranaka na temu dijaloga sa Beogradom.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."