• Početna>
  • Vesti>

Edukativni centar Crvenog Krsta i Centar za ekologiju počeo sa radom

Pokrajinski Crveni Krst, od nedavno , ima, na jezeru Gazivode , izvanredne uslove za obuku mladih volontera. Novi Edukativni centar Crvenog Krsta Kosova i Metohije, i Centar za ekologiju i razvoj sporta, zvanicno je juče počeo sa radom.Na trodnevnoj obuci, u ovom prelepom objektu ,volonteri će biti u prilici da unaprede već stečeno znanje.

U okviru programa “Delovanje u nesrećama” trideset volontera iz 14 organizacija sa Kosova i Metohije imaće trodnevnu osnovnu i dopunsku obuku u novootvorenom Centru .Koordinator Programa za delovanje u nesrećama u Crvenom krstu Kosova i Metohije Vojin Drobnjaković kaže da objekat pruža dobre mogućnosti za rad , ima dve učionice, konferencijska sala a i hrana se tu priprema pa koncept objekta zadovolajava kriterijume za rad.Pored edukacije koja je osnovni cilj projekta u Centru volonteri imaju vrhnske uslove za rekreaciju, odmor i druženje.

“Ovo su najbolji mogući uslovi za rad, volonterima je sve na raspolaganju a zaposlenima u Crvenom krstu nova atmosfera” , kaže Filip Rojević stručni saradnik u Crvenom krstu KiM.

“Imamo dosta teoretskog i praktičnog rada, nadam se da ću i narednih godina biti pozvan na slučne obuke”, kaže Nenad Jovanić i Crvenog krsta Obilić.

“Divno iskustvo je biti član prve pomoći, prošla sam seminar za službu traženja što je povezano sa ovim predavanjem” ističe  Milica Vučinić iz Crvenog krsta Zubin Potok.

U okviru predavanja i kreativne radionice volonteri će naučiti koliko je važno poštovanje procedure u vanrednim situacijama, mere zaštite i ukazivanje pomoći onima kojima je ona neophona.Domaćin ove obuke je Crveni krst Kosova i Metohije koji je deo nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije

.Centar za ekologiju i razvoj sporta i edukativni centar Crvenog krsta Kosova i Metohije najpre je početkom septembra posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još