Haradinaj poručio Tačiju da nema promene granica Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovo je danas rekao predsedniku Hašimu Tačiju da “u procesu normalizacije odnosa sa Srbijom ne može biti promene niti redefinisanja granica”, za šta se zalaže kosovski predsednik.

Tači je, kako javljaju prištinski mediji, na ceremoniji ponovnog sahranjivanja boraca Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u mestu Marina, u opštini Srbica, koje je proglasio herojima Kosova, kazao da se zalaže za korekciju granica kao jednom od rešenja za postizanje konačnog sporazuma za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Na to je u govoru pred učesnicima ceremonije reagovao Haradinaj.

“Jačamo državu u privredi, unutrašnjoj i spoljnoj politici, da bi sačuvali Kosovo, da sačuvamo njenu teritoriju, da sačuvamo nepovredivim njene granice od bilo koga, bio on (Tači) ovde, ili bilo gde drugde, zato što su nam ove granice u amanet ostavili ovi koje smo danas pokopavali”, rekao je Haradinaj.

Od početka i pojavljivanja ideje o korekciji granica Haradinaj se protiv takvoj ideji, jer, kako je rekao, “promena granica vodi u rat”.

Ovo je prvi put da se Haradinaj javno i direktno suprostavio Tačijevom planu, odnosno da je rekao da će zaštiti granicu od namera za promenu granica.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."