Pomerena granica za uvoz starijih vozila

Na današnjem sastanku skupštinske komisije za ekonomski razvoj usvojene su dve odluke. Od sada pa nadalje, preuzimanjem vlasništva nad vozilom, kupac će preuzeti i ostatak registracije, odnosno, neće morati ponovo da registruje vozilo.

Takođe, komisija je promenila i granicu za uvoz starijih vozila.

Komisija je odlučila da se vozila stara do 15 godina mogu uvoziti, a ne do 10, kako je do sada bilo.

“Na sastanku komisije za ekonomski razvoj u Skupštini Kosova glasalo se da se preuzimanjem vlasništva nad vozilom, preuzme i ostatak registracije. Glasano je o slobodi tržišta tehničkih kontrola. To znači da građani mogu da vrše tehničku kontrolu vozila na celoj teritoriji Kosova, a ne samo u određenoj opštini, kako je do sada bilo. Takođe, uklonjeno je ograničenje sertifikacije novih tehničkih kontrola”, naveo je u saopštenju Muharem Nitaj.

 

Izvor: Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."