Tači: Transformacija KBS je nezaustavljiv proces

Kosovski predsednik Hašim Tači, sastao se jutros sa ambasadorima zemalja Kvinte, šefovima ambasada SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, kao i šeficom kancelarije EU u Prištini, sa kojima je razgovarao o najnovijim dešavanjima, sa posebnim osvrtom na dijalog, Interpol, KBS i liberalizaciju viza.

Govoreći o dijalogu,  Tači je pozdravio jedinstvenu podršku međunarodne zajednice dijalogu i pregovorima između Kosova i Srbije.

“Pozdravljam vaš jedinstveni stav, da je dijalog jedini način ka evropskim integracijama i punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Uspeh ovog procesa zavisi od političkog jedinstva na Kosovu, ali u velikoj meri i od jedinstva zemalja Kvinte”, rekao je on.

Tači je dodao da Kosovo privodi kraju proces učlanjenja u Interpol, i zamolio za koordinaciju i dodatno angažovanje “u ovoj završnoj fazi važnog procesa za sigurnost na Kosovu i šire”.

U vezi sa liberalizacijom viza, Tači je izjavio da je izuzetno važno ne dozvoliti kašnjenja u donošenju odluke za građane Kosova.

A za KBS je potvrdio da je započet proces priprema izmena 3 zakona, kako bi se mandat KBS-a proširio.

“Transformacija KBS je nezaustavljiv proces, nepovratan, koji se vrši pažljivo i u punoj koordinaciji sa našim međunarodnim partnerima”, rekao je kosovski predsednik.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još