• Početna>
  • Vesti>

Likovna kolonija akvarela “Gazivode 2018” od 4. do 10. oktobra u Zubinom Potoku

Likovna kolonija akvarela “Gazivode 2018” četrnaesta po redu, biće organizovana u periodu od 4. do 10. oktobra u prostorijama Doma kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku.

Pomenuta kulturna manifestacija predstavlja značajno organizatorsko i stvaralačko pregnuće i daje značajan doprinos kulturnom životu na prostoru Kosova i Metohije. Ova kolonija okuplja i najznačajnije umetnike sa ovih prostora. Skoro i da nije reč o običnom sabranju. Reč je o osobenoj sabornosti koja ne potire umetničke individualnosti i osoben pristup zajedničkim temama. Neobični pejzaži i jedinstvena duhovna znamenja, samo su deo nepresušnog istočnika nadahnuća.

Kolonija prati i trendove koje postavljaju nove generacije, okupljajući akvareliste, ali i umetnike sa drugom vrstom umetničkog izraza. Na interaktivnim radionicama i predavanjima tokom kolonije, umetnici i mladi polaznici razmenjuju iskustva i ostvaruju saradnju iz koje nastaju akvareli, ali i druge vrste umetničkih dela.

U komunikaciji organizatora (domaćina) i slikara (gostiju) stvara se jedna nova i neponovljiva atmosfera i jedno novo kulturno žarište na iskonskom srpskom prostoru.

Svečano otvaranje kolonije i otvaranje izložbe slika sa prethodne kolonije predviđeno je za 4.10.2018. sa početkom u 19.00 sati.

Pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok, a organizator Dom kulture “Stari Kolašin”.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još