Simić: Na severu Kosova mirno, ono se ne sme ponoviti

Nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića meštani Zubinog Potoka i okolnih mesta sinoć su okončali  protest na magistrali od Ribarića do Kosovske Mitrovice. Noć protekla mirno.

Poslanik Srpske liste Igor Simić potvrdio  je jutros da su barikade povučene iz opštine Zubin Potok, nakon apela predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je situacija mirna.

“Ono što se juče desilo na našu ispruženu ruku mira bile su duge cevi ljudi sa fantomkama što je izazvalo nervozu kod građana, pre svega, u opštini Zubin Potok”, rekao je Simić za RTS.Istakao je da je zatražena reakcija Beograda i zaštita građana i imovine.

Simić je izrazio nadu da su u Prištini, kao i oni u ambasadama koji donose odluke i mogu da utiču na Albance, svesni koliko je juče teško bilo sačuvati mir u Zubinom Potoku, koliko su država Srbija i rukovodstvo lokalne samouprave uložili ogromne napore da se situacija smiri i da Srbi ne nasednu na provokaciju na Gazivodama.

Prema njegovim rečima, to je nešto što se ne sme ponoviti.

Komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da u Gazivode nije došao da bi provocirao, Simić kaže da je to izjava koju ne možete komentarisati.

Nebitno je, navodi Simić, šta je bila njegova namera, ali ono što je izazvao na terenu moglo je da ugrozi mir na severu Kosmeta.

Izvor: TV Most, RTS

Comments

Pročitaj još