Podršku gostima iz Beograda dali su navijača sa Kosova i Metohije kojima je crno – bela boja u srcu, ali ni to nije bilo dovoljno da se savlada više nego dobra ekipa Mokre Gore. Pomoćni trener Partizana Bojan Butulija razloge poraza vidi u tome što igrači Partizana nisu na terenu sproveli dogovor iz svlačionice, pogotovo tokom prvog poluvremena.

– U drugom poluvremenu je to izgledalo malo bolje, ali smo promašili veliki broj zicera i u takvim situacijama poraz je neminovnost. Slabija smo ekipa nego prošle godine, a i nismo došli u kompletnom sastavu što je takođe problem kada gostujete na jednom ovakvom terenu – rekao je posle utakmice Butulija.

Znatno zadovoljniji bio je pomoćni trener Mokre Gore Srđan Utvić koji je pohvalio svoje igrače za igru i borbenost koju su pokazali na terenu.

– Za razliku od prošle godine kada smo izgubili, ovog puta smo obradovali naše navijače i nova dva boda upisali na svoj kontu. Pokazali smo da smo zrelija ekipa od Partizana i verujem da ćemo svoj kvalitet dokazati i na utakmicama koje slede. Imamo bolju rotaciju u kojoj je na raspolaganju 15 – tak igrača, a neki od njih imaju tek 16 i 17 godina. To je uspeh i budućnost za rukomet ne samo na ovim prostorima, već i u celoj Srbiji – rekao je Utvić.

Sa gotovo 20 uspešnih odbrana golman Mokre Gore Aleksandar Milenković bio je nepremostiva prepreka za gostujuće rukometaše.

– Osvojili smo bitna dva boda, koji će nam pomoći u daljem toku takmičenja, ali i na psihološkom planu. Ekipa Partizana se pokazala kao težak protivnik i svakako da mi je drago što sam uspešnom intervenicijom u poslednjim sekundama meča sačuvao pobedu svoje ekipe – rekao je Milenković.

Izvor: Novosti