Tači: Skupština da procesuira zakone o transformaciji KBS

Kosovski predsednik Hašim Tači, po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država održao je konferenciju za novinare.

On je rekao da je liberalizacija viza “u našim rukama”, i da su, prema njegovim rečima, svi standardi ispunjeni. Dodao je i to, da niko nema pravo da ugrozi liberalizaciju viza i naglasio da je liberalizacija viza zasluga svih.

Govoreći o transformaciji KBS u vojsku Kosova, on je rekao je da je taj proces ušao u završnu fazu i da je potrebno usvajanje tri nacrta zakona. Dodao je dodao i da “smo do ovde stigli uz snažno partnerstvo sa SAD-om i da će se tako nastaviti”.

“Te snage će ostati ponos našeg naroda, koje će obezbediti mir i stabilnost u regionu. Dakle, predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji treba da procesuira redovnim postupkom transformaciju KBS u vojsku. To je proces koji će ujediniti sve nas”, rekao je on.

Tači je održao niz sastanaka na marginama godišnjeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i zatražio podršku od svetskih lidera za povećanje priznanja Kosova, kao i članstvo u međunarodnim organizacijama.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."