Danas debata MSC, tema “Razgraničenje ili…..šta je rešenje?”

Danas i 17 časova ,u prostorijama bivšeg Art centra ,u organizaciji Mitrovica Socijal Club će se održati debata na temu “Razgraničenje …ili šta je rešenje?”

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo pred javnost u Srbiji i šire da je njegov predlog za rešenje “kosovskog čvora”
razgraničenje teritorija između Srba i Albanaca, javnost je prema tom stavu bila podeljena. Predstavnici vladajuće elite su mahom podržali
napore predsednika Vučića u tome da se kosovsko pitanje reši kompromisom, bolnim za obe strane, ali i u kome će obe strane dobiti
ponešto, dok su se pripadnici opozicije gotovo jednoglasno protivili takvom rešenju.

Srbi sa Kosova, iako se radi o njihovim životima, nisu bili glasni u tome da li predlog srpskog predsednika podržavaju ili mu se protive.
U debati MSC-a će o ovoj temi govoriti diplomirani pravnik i politički bloger iz Mitrovice Marko Jakšić i politički analitičar iz Šilova
Ljubomir Stanojković.

 Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."