Rok fest Leposavić 2018: Oaza garažnog roka, zvezde večeri Piloti

Rok fest Leposavić biće održan u četvrtak 13. septembra od 20h, na platou kod zgrade Opštine,  a zvezde večeri biće pop-rok grupa Piloti.

Reč je o festivalu sa tradicijom dugom 32 godine i uspeo je u priličnoj meri da od osnivanja 1986. do danas, održi kontinuitet.

Član Organizacionog odbora Ivan Vučković kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da je ovaj festival poznat po tome što većinu prostora ostavlja  neafirmisanim bendovima.

„Trudili smo se da okupimo i mlađe i starije neafirmisane bendove, pa će ih ove godine biti iz Brusa, Novog Pazara, Raške,  Mitrovice. Poseban kuriozitet je da ćemo ponovo nakon duge pauze, na Rok festu slušati i stare rokere iz Leposavića – Mija Burića i EL 34. To su ljudi koji su pre više od tri decenije osnovali ovaj festival“ kaže Vučković.

Pored  njih, na festu će nastupiti i grupe Rulja, Nevreme, Tomke and Friends a u završnici , slušaćemo Pilote.

U istoriju Rok festa  kako Vučković podseća, dobrim i čistim rok zvukom upisali su se mnogi značajni bendovi Jugoslavije – Ju grupa. Riblja čorba,  Dinosaurusi, Đorđe David i i mnogi drugi.

„Pozivamo sve koji vole dobru rok muzika da dođu i da uživaju sa nama“ kaže Vučković i dodaje da se ulaz ne naplaćuje te iz toga proizilazi  da je ova nekomercijalna kulturna manifestacija tu isključivo  da bi se dobrim muzičkim afinitetima mladih na ovom podneblju, pružila adekvatna nega.

Organizator događaja je Centar za kulturu „Sava Dečanac“ .

Festival je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade RS.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."