Đurić: Sadržaj Hodžajeve politike mržnja prema svemu srpskom

Politika Envera Hodžaja i njegovih istomišljenika nema nikakav sadržaj osim mržnje prema svemu srpskom, izjavio je Marko Đurić, reagujući na tvit zamenika kosovskog premijera privremenih kosovskih institucija Hodžaja koji je napisao da Vučić “želi da poseti Gazivode da bi širio mržnju kao njegov ideološki otac Milošević pre 30 godina”.

“Oni su ti koji su od pretnji, nasilja i laži načinili svoju ideologiju i politički program. Kada Hodžaj govori o srpskom šovinizmu on zaboravlja da su Srbi ti koji su kroz čitavu istoriju na KiM bili žrtve nasilja i progona, dok su Albanci u okviru Srbije uvek bili zaštićeni kao beli medvedi, iako su, ne oni, već Srbi bili i ostali ti koji su ugroženi na KiM”, naveo je Đurić u izjavi za “Tanjug”.

Dodao je da je “istinski šovinista onaj ko sa pozicije sile ugnjetava, tlači i obespravljuje druge, i onaj ko konstantno minira svaku mogućnost mirnog i kompromisnog rešavanja nesuglasica, a to su Hodžaj i njegovi politički istomišljenici”.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."