• Početna>
  • Vesti>

Lutkarskom predstavom dočekana nova generacija predškolaca u PU “Danica Jaramaz”

Lutkarskom predstavom i srdačnom dobrodošlicom  danas je svečano dočekana nova generacija predškolaca u Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz”.

Dečicu i roditelje je najpre pozdravila direktora ove ustanove Gorica Marinković poželevši im sreću u školovanju.

“Grupa od tridesetšestoro dece je na celodnevnom boravku dok su ostali u objektu pored OŠ “Sveti Sava”. Svesni smo da svake godine od septembra počinju novi izazovi i zato ih uvek dočekamo spremno. Svi vaspitači su uložili sav svoj trud da to tako i bude. Sada je period adaptacije koji će trajati neko vreme ali kao i uvek, i ove godine sve je spremno za polazak” istakla je Marinković.

   

 

Lutkarsko pozorište “Pepito” iz Niša, izveo je predstavu “Put oko sveta” u Mitrovačkom dvoru, nakon čega je usledila prozivka budućih predškolaca.

Goranka Kragović, koja je iskusni vaspitač, ističe da svaku novu generaciju dočekuje sa velikim uzbuđenjem.

“Uvek sa nestrpljenjem razmišljam kako da dočekam novu generaciju dece i vas roditelja i ništa mi se ne čini toliko lepo i važno kao što je ova mladost ovde i budućnost naša. I kako je ljubav nešto najlepše i najkreatvnije u životu, ja se nadam da će nam ova godina biti ispunjena ljubavlju, kreativnošću i radom”, poručila je Kragović.

Ove godine upisano je 152 predškolaca, što je za 3 više nego prošle godine. Podeljeni su u pet grupa – četiri grupe na četvoročasovnom programu i jedna na celodnevnom boravku.

   

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još