• Početna>
  • Vesti>

Djurić: Još uvek neispunjena obaveza prema porodicama nestalih

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić u saopštenju povodom Međunarodnog dana nestalih navodi da ovaj dan iz godine u godinu podseća države i društva u regionu na neispunjenu obavezu prema porodicama ljudi nestalih u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

Među hiljadama onih koji se i dalje vode kao nestali je i 1.648 osoba sa Kosova i Metohije čija sudbina još nije rasvetljena ili njihovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

Rešenje ovog pitanja je ne samo dug prema porodicama koje zaslužuju da znaju sudbinu svojih najbližih, već i obaveza prema društvima koje bez toga ne mogu računati na budućnost koja će biti obeležena saradnjom umesto konfliktima.

Odnos prema pitanju nestalih mora biti pokazatelj naše zajedničke iskrenosti u naporima da regionu osiguramo stabilnu budućnost i konačno zatvorimo stranice istorije sukoba i omraza.

Nadam se da će odnos prema žrtvama u budućnosti u čitavom regionu biti više obeležen humanošću i iskrenom empatijom, a manje političkim kalkulacijama, a da će dobrom voljom i istinskim naporom svih sudbine preostalih nestalih osoba biti konačno rasvetljene.

 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još