Studentski domovi spremni za svoje stanare

Sve je spremno za početak nove školske godine i prijem studenata u jednom od deset domova Studentskog centra Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Kapacitet domova je 1 741 mesto, od kojih je 64 rezervisano za učenike srednjih škola.

Za zaposlene u ovoj ustanovi nije bilo odmora, vredno se radilo i tokom leta, svi domovi su okrečeni i postavljena je keramika po ISO standardu u domu lll, zamenjeni su prozori u domovima lll i lV a u toku je izrada protivpožarnih stepenica na svim objektima.

“Najviše radimo kada nema studenata, sve ono što se tokom godine javi kao potreba rešavamo tokom leta, za ove radove utrošeno je preko 23 miliona dinara. Jedan deo su sopstvena sredstva a nešto je obezbedilo Ministarstvo za prosvetu Vlade Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, bez njihove podrške ne bi smo uspeli. Svim roditeljima čija deca dolaze iz centralne Srbije, Vojvodine i Crne Gore poručujem da su deca ovde bezbedna, kao da su u Beogradu ili Nišu”, rekao je direktor Studentskog centra Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović.

Nadaleko čuvena studentska menza koja se izdvaja kvalitetom i koja dnevno pripremi  5000 obroka je renovirana, ovde se hrana priprema po svim propisanim standardima, a za tri obroka dnevno treba izdvojiti svega 131 dinar.

“Jedina smo ustanova koja ima kontinuirani nadzor Zavoda za javno zdravlje, svakodnevno im se dostavljaju uzorci, do sada nismo imali incidentne slučajeve pa zbog toka apelujem na decu da se ovde hrane”, rekao je upravnik studentskog restorana Branko Pajović.

U ovom studentskom kampusu koji je po uslovima na samom vrhu kako u Srbiji tako i u regionu brinu i o zdravstvenoj zaštiti studenata u Studentskoj poliklinici gde ordiniraju profesori Prištinskog univerziteta. Brucoši koji se odluče da studenski zivot provedu u jednom od domova moći će da konkurišu za prijem od 3. do 18. septembra, za njih je obezbeđeno 3o %  od celokupnog kapaciteta, pravo na dom imaju oni koji su na budžetu i sa visokim prosekom ocena  tokom školaovanja kao i oni sa priloženom porodičnom socijalnom kartom.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još