Humanitarna akcija za decu sa posebnim potrebama

Udruženje roditelja dece sa posebni potrebama “Podrži me”,pokrenulo je humanitarnu akciju kako bi se prikupilo 14 hiljada evra, koliko je potrebno za rehabilitaciju pedesetoro dece u Igalu.

Akcija će trajati do 15.septemra, a na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku postavljene su kutije u kojima naši sugradjani mogu da prilože novac.

U Kosovskoj Mitrovici 50 dece boluje od cerebralne paralize, njima je neophodna rehabilitacija koju roditelji ne mogu da im obezbede, jedanaestogodišnja Dostana Miladinović  kaže da se raduje što će otići na rehabilitaciju. Roditelji ističu da im ova humanitarna pomoć mnogo znači.

Humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za desetodnevnu rehabilitaciju za decu sa posebnim potrebama pokrenulo je Udruženje “Podrži me”.

“Planiramo da povedemo pedesetoro dece, koji ma je to neophodno. Vrujem u humanost našeg naroda, nihova donacija će nam pomoći da 22. septembra povedemo decu na rehabilitaciju. U četvrtak smo bili u Leposaviću, juče u Zubinom Potoku, akcija će trajati do 15. septembra pa pozivamo građane da pomognu ovoj deci”, rekla je Ivana Rakić predsednica Udruženja “Podrži Me”.

Za desetodnevnu rehabilitaciju  ove dece neophodno je 14 000 evra, Udruženje “Podrži me” apeluje na sve one koji mogu da pomognu da to i učine.

 

Izvor: TV Most

Comments