Đurić sa delegacijom Senata SAD: Beograd će nastaviti da traga za kompromisom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa delegacijom Senata Sjedinjenih Američkih Država i informisao ih o stanju i položaju Srba i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Đurić je sagovornike upoznao i sa tokom i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši da Priština više od pet godina blokira uspostavljanje Zajednice srpskih opština, najvažniji deo Prvog briselskog sporazuma, na koji se odnosi šest od petnaest tačaka.

Direktor Kancelarije za KiM još jednom je istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosmetskog pitanja isključivo mirnim putem.

„Beograd će nastaviti da traga za kompromisom, to je za nas pitanje opstanka i ekonomskog razvoja“, rekao je Đurić.

Sastanku sa delegacijom Senata SAD, koju predvodi viši savetnik u Odboru Senata za međunarodne odnose Sara Stoun, prisustvovala i šefica Odeljenja za politička pitanja ambasade SAD u Beogradu Ejmi Hud.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."