• Početna>
  • Vesti>

Vučić Srbima na KiM: Daleko smo od rešenja, nastavljamo borbu, ulagaćemo više

Povećanje ulaganja u infrastrukturne projekte u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pozivanje na jedinstvo i saradnju – glavne su poruke koje su se čule na današnjem sastanku predstavnika Srpske liste sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i generalnim sekretarom predsednika Srbije Nikolom Selakovićem.

Na sastanku, okupljenima se putem telkefonske linje obratio  predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da se kreće u izradu najvećih inftrastrukturnih  projekata kojim će biti namirene sve potrebe srpskog naroda na KiM.

“Završavaćemo povratnička naselja. Gradićemo vodovode, kanalizaciju,  ulagaćemo više nego ikada u svoj narod. Ostajemo uz njega i uvek ćemo uz njega da budemo” poručio je Vučić.

Vučić je rekao da  smo mi  daleko od bilo kakvog rešenja za KiM ali da nastavljamo da se borimo.

“I zato vas  molim za podršku, jer vi na KiM znate ko se bori i ko je sa vama i ko sa vama donosi odluke. Nijednu odluku nećemo doneti bez vas. U septembru dolazim na KiM da se obratim narodu, da vam kažem sve. Srbija je sa vama, Srbija je uz vas i uvek će biti tu“ poručio je predsednik Vučić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u svom obraćanju da je pred nama pregršt problema i izazova.

“Neću trošiti vreme govoreći o onima koji su vas prethodnih dana vređali, govoreći da ste vi „takozvani“ Srbi.   Ostaćemo istrajni i ujedinjeni, složni kao vojska” dodao je Đurić.

On je kazao da se ponosi izdržljivoščo i hrabrošću Srba na Kosovu i Metohiji da kako je rekao “podnesu kampanju laži i da prepoznaju  značaj jedinstva i okupljanja oko politike države Srbije, koja nije politika pojedinca”.

“Uspeli smo u tome da u teškom vremenu u ruke našoj državi stavimo najjači adut, a to je sloga srpskih političkih predstavnika na KiM.  Bilo bi neuporedivo teže da nije tako” poručio je Đurić.

On je naglasio da je sa Selakovićem, dobio nalog od predsednika Srbije da  se u narednom periodu do kraja godine, realizuju svi započeti projektina severu KiM, ali  i u svakoj srpskoj sredini južno od Ibra  i da se u dogovoru sa lokalnim samoupravama, uradi sve neophodno za normalan život naroda.

“Imate našu reč šta god da bude, imaćete samo više – nikada manje  ni novca, ni bezbednosti, niti bilo čega drugog  Svege će biti više – i novca, i bezbednosti, i države Srbije” poručio je Đurić.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da je borba za Kosovo i Metohiju, zapravo  borba za ljude.

“Naša situacija nije laka i to ne treba da vam pričamo i vi to najbolje znate. Vi koji živite ovde naš ste najbolji argument. Bez vas, niko ni predsednik, ni Vlada ne bi imao ni šta da priča ni da radi u pogledu Kosova i Metohije. Ova situacija kako god bila teška, danas je malo bolja nego pre, jer Srbija ima bolji imidž u svetu” rekao je Selaković.

Selaković dodaje da je srpski narod  ovde svoj na svome, te da iza sebe ima svoju državu, predsednika, Vladu.

“Aperlujem na vaše strpljenje, na vaš razum….Ako su onako pokušali da ponize i pokolebaju Đurića pre pet meseci, u tome nisu uspeli, onda to ne mogu ni danas, ovde u Mitrtovici, Zvečanu,  Zubinom Potoku, Leposaviću, Gračanici. Nemamo pravo da odustanemo ali ni da srljamo i da budemo nerazumni i da ne pokušamo sve što možemo, čuvajući mir. Hvala vam što čuvate hladnu glavu” istakao je Selaković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić  izjavio je  da je ovo istprijski trenutak i da svako nosi odgovornost.

„Ovo nije političko već nacionalno putanje. Potreban nam je mir i prosperitet.za našu decu. Pitanje Kosova i Metohije tiče  se svih nas. Poručujem predsedniku Vučiću da  su Srpska lista i srpski narod uz Vas, da imaju poverenje i to poverenje vam je dato na izborima. Zato vas pozivamo da nastavite borbu za bolji žvot srpskog narod“ rekao je Rakić.

Prisutnima se obratioi gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekavši da ne treba nasedati na provokacije i razne mahinacije.

“Danas treba da budemo jaki, složni. Mi, na centralnom Kosovu i Metohiji znamo šta smo prošli i želimo tu da trajemo” poručio je Popović.

 

Comments

Pročitaj još