• Početna>
  • Vesti>

U Zvečanu otvorena “Letnja škola engleskog jezika”

U prostorijama OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu, danas je otvorena “Letnja škola engleskog jezika”, projekat koji sprovodi kabinet gradonačelnika i skupština opštine Zvečan.

Predsedavajuća SO Zvečan, Biljana Jaredić, otvaranje letnje škole počela je uvodnim izlaganjem, kojim je upoznala, mališane, roditelje i ostale prisutne sa detaljima čitavog projekta.

“Ovaj koncept letnje škole engleskog jezika nastao je pre svega iz ljubavi prema deci i obrazovanju. Nadamo se da ćete jednog dana izrasti u jake, zdrave, dobre, ali pre svega u pametne ljude, koji će ovu opštinu unaprediti i voditi tako da bude sve jača i jača. Zato je bitno da kroz ceo život učite nove stvari,” – poručila je Jaredićeva mališanima.

Jaredićeva je prisutnima objasnila, da je ovaj projekat deo sasvim drugačijeg obrazovanja od onoga na koji su mališani navikli – vid neformalnog obrazovanja.

“Svi znamo da deca najbolje uče kroz igru. Zato su danas ovde vaše nastavnice i one će sa vama baš kroz igru učiti strani jezik koji će vam sutra biti jako potreban. Nadam se da ćete biti zadovoljni ovom školom i da će vaše nastavnice biti zadovoljne vama. Mi kao predstavnici opštine trudimo se da zaista učinimo sve da vaše detinjstvo bude što srećnije i što uspešnije i nadam se, pošto neće biti ocena da ćete na kraju vi oceniti vaše nastavnike jednim crtežom,” – dodala je Jaredićeva.

Jelena Janačković, jedna od šest predavača u letnjoj školi, kazala je da je ovim projektom predviđeno da tokom avgusta deca kroz raznovrsne aktivnosti uče engleski jezik, šireći svoje vidike kroz komunikativne aktivnosti, igru i zabavu.

“Deca će na taj način učiti vokabular, gramatiku, učiće da stvaraju,” – kaže Janačković.

Andrea, učenica sedmog razreda, veoma je srećna što je baš ona jedna od učesnica ove škole i veoma je nestrpljiva da što pre počnu sa radom.

“Dosla sam ovde jer želim da naučim mnogo više. Učila sam engleski od prvog razreda. Mnogo više volim engleski nego ostale predmete. Engleski će mi trebati u daljem odrastanju,” – kaže Andrea.

Nastava će se održavati 5 dana nedeljno, po četiri časa, u dve grupe (podela prema starosnoj dobi).

Cilj ovog projekta je isticanje značaja neformalnog obrazovanja i jačanja kapaciteta mladih u opštini Zvečan.

Letnja škola engleskog jezika je deo neformalnog programa pod nazivom “Podizanje svesti o značaju neformalnog obrazovanja mladih u opštini Zvečan”.

Iyvor> Kontakt Plus radio

 

Comments

Pročitaj još