Pacoli: Dijalog bi trebalo da bude gotov do februara

Kosovski ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da bi dijalog Prištine i Beograda o normalizaciji odnosa trebalo da bude završen do februara, navode prištinski mediji.

“Namera je da Srbija prizna Kosovo. Ne znam da li to mogu nazvati emotivnim priznanjem, ali garantujem da Srbija neće ometati izgradnju države i slobodu kretanja naroda i robe. Kao i da Srbija neće ometati koegzistenciju Kosova sa Srbijom, kao što Kosovo koegzistira sa drugim zemljama u regionu”, rekao je Pacoli.

Pozvao je nemačku kancelarku Angelu Merkel da se angažuje u rešavanju problema na Zapadnom Balkanu.

“Uvek sam smatrao da je, pored toga što je veliki lider, Angela Merkel i genijalna žena. Konstruktivnost, pravednost i moć da sanira nevolje čine suštinskim njeno uključenje u rešavanje balkanskih problema”, naveo je Pacoli.

Izvor: Fonet, RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."