Bahtiri:Ništa se neće dogoditi na severu Kosova

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da se sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i sa drugim visokim zvaničnicima i razgovarao o situaciji na severu Kosovu, prenosi Telegrafi.
U saopštenju za javnost koje je objavila opština Južna Mitrovica, navodi se da su nedavni medijski izveštaji o severu prouzrokovali nesigurnost i zabrinutost kod stanovništva, a citira se gradonačelnik Agim Bahtiri koji poručuje da je situacija mirna i stabilna i da se “nijedan od scenarija koji se pominju u različitim medijima neće odviti na severu Kosova”.
Bahtiri je takođe napomenuo da se sastao sa komandantom KFOR-a Salvatoreom Kuočijem koji ga je uverio da je KFOR spreman da sprovede svoju misiju i da ima dovoljno kapaciteta da održi mir i bezbednost na celoj teritoriji Kosova.
Inače, mediji su pisali o tome da Albanci žele da zauzmu Hidroelektranu Gazivode.
Juče je u Beogradu održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na severu Kosova koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Američki vojnici napustili područje oko jezera Gazivode
Pripadnici američkih vojnih snaga iz sastava Kfora, povukli su se sa prostora jezera Gazivode, gde su juče proveli dan.
Vojnici sada patroliraju magistralom u Zubinom Potoku, a sever Kosova povremeno nadleće helikopter Kfora.
Vojnici Kfora juče su više od 13 sati bili na prostoru jezera Gazivode, gde su, kako su naveli, bili na redovnoj vežbi.
Na terenu je bilo ukupno devet borbenih vozila američkih snaga i nekoliko desetina vojnika.
Iz komande Kfora u Prištini, juče je saopšteno da je reč o unapred planiranoj aktivnosti i da nije u pitanju stavljanje pod kontrolu jezera Gazivode.
Izvor :RTV KIM

Comments

Pročitaj još