Đurić: Jeremić da se zapita zašto ga Priština tretira kao heroja kosovske nezavisnosti

U saopštenju za javnost dostavljenom medijima, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Marko Đurić , poručuje Vuku Jeremiću  da otpočne dijalog sa sopstvenom savešću i priseti se kakvu je ulogu imao u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz UN na teren EU, dovođenju Euleksa,  sporazumima sa Prištinom koje je prihvatio, a pre svega katastrofi Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.
Neobjašnjivo je zašto Vuk Jeremić tako gorljivo želi da bude pred kamerama javno opomenut zbog svih zala koje je počinio Srbiji, i šta je to u njemu što ga tera da se još više tera u laži i samoobmane, kaže u saopštenju Đurić.
Jeremić bi trebalo pre svega sebi, a potom i građanima, da objasni  zašto negira sopstvenu krivicu za niz  spoljnopolitičkih grešaka u vreme dok su on i njegov  režim bili na vlasti.
Na kraju,  trebalo da se zapita i zašto ga danas u prištinskim medijima tretiraju kao heroja kosovske nezavisnosti.

 

Radio Kos.Mitrovica  (Saopštenje)

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."