Rikalo razgovarao sa predstavnicima otkupnih stanica za maline

U cilju poboljšanja uslova za proizvodnju malina i prevazilažnja problema prodaje, ministar Poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo je danas razgovarao sa predtstavnicima otkupnih stanica.

Tom prilikom Ministar Rikalo je istakao da su otkupne stanice važna veza za održivost i povećanje proizvodnje i prodaje malina i da će MPŠRR pružiti svaku vrstu podrške i pomoći u povećanju kapaciteta, kako bi u svakom trenutku u svim regionima bili spremni da prihvate i skladište maline koje u otkupne stanice donose poljoprivredni proizvodjači.

“Ministarstvo je uložilo veliki trud kako bi otkupne stanice u svakom trenutku mogle da prihvate poljoprivredne proizvode, a potom plasiraju na garantvano tržište, u tom smislu poljoprivredni proizvodjači treba kontinuirano da sarađuju sa otkupnim stanicama i odgovore zahtevima tržišta svežim i kvalitetnim proizvodima” rekao je Rikalo.

Rikalo je dodao da će ministarstvo zajedno sa Udruženjem proizvodjača malina i otkupnim stanicama sarađivati kako bi se prevazišli problemi prikupljanja i prodaje proizvoda.

Predstavnici Otkupnih stanica su se zahvalili ministru na razumevanju njihovih problema i spremnosti da ih zajedno prevaziđu.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments