• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Uskoro ukidanje viznog režima i formiranje vojske

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u intervijuu za Tribuna Channel izjavio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za ukidanje viznog režima i da je sada sve u rukama institucija EU.

“Trebamo biti fokusirani da obavljamo “kućne” poslove, ali i da komuniciramo sa evropskim institucijama. Nećemo praviti euforiju dok se sve ne završi. Kosovo je ispunilo kriterijume, ali moramo i dalje pokazati ozbiljnost. Pre nove godine putovaćemo slobodno, nije imaginarno. Ali to zahteva rad, ništa nije završeno”, rekao je Haradinaj.

Šef kosovske vlade je govorio i o formiranju Vojske Kosova. On je obećao da će se i taj proces završiti uskoro.

Haradinaj je obećao da će zakon biti usvojen u parlamentu sa 61 glasom kao i svi drugi zakoni.

“Biće ostvarene i unutrašnje teme kao što je vojska. Biće i to obavljeno, biće usvojen zakon u parlamentu, nastavićemo i sa BSK. Vi znate da smo partneri sa Amerikom”, kazao je Haradinaj.

Na pitanje o srpskim pripadnicima BSK koji su dali ostavku, Haradinaj je rekao da za njih nema više vraćanja u BSK i da su time najviše gubili kosovski Srbi.

“BSK ima svoja pravila kao svaka druga institucija, ne može da se vrati tu ko jednom da ostavku, nije turistička agencija. Ostavkama srpskih pripadnika su najviše gubili Srbi na Kosovu”, istakao je Haradinaj.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još