Nova oprema za stomatološku Kliniku Medicinskog fakulteta PU

Klinika za stomatologiju Medicinskog fakulteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koja je organizaciona jedinica KBC Priština Gračanica, danas je od Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila stomatološku opremu u vrednosti 2 milliona i 600 hiljada dinara.

Vredna savremena stomatološka oprema, poklon Kancelarije za Kosovo i Metohiju, olakšaće i unapredti rad, doktorima, profesorima i studentima na Klinici za stomatologiju Medicinskog fakulteta, a samim tim i poboljšaće kvalitet pružanja zdravstvene usluge pacijentima.

“Najsavremeniju, modernu opremu u vrednosti  od 2 599 000 dinara, koristiće kako profesori stomatologije, tako i lekari stažišti i specijalizanti. Ideja Kancelarije za Kosovo i Metohiju je da se što više ljudi upozna i da prati trendove i koristi najnoviju modernu tehnologiju, a i da pacijente manje boli. Ovo nije prvi put da pomažemo KBC Priština, u granicama naše mogućnosti”, rekla je Slađana Marković pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

“Ova pomoć je od velikog značaja za nas”, istakao je prof.dr Bratislav Lazić, vd direktor KBC Priština Gračanica i dodao da “na ovoj klinici radi veliki broj iskusnih stomatologa i samim tim pružamo najviši nivo stomatološke zaštite svim stanovnicima Kosova i Metohije”.

“Oprema koju smo dobili od Kancelarije za KiM, omogućiće nam da u narednom periodu imamo jednu dobru stabilnost u radu i povećace kvalitet pružanja stomatološke usluge”, naglasio je Lazić.

Kancelarija za KiM do sada je mnogo puta pomagala zdravstvene ustanove u južnoj srpskoj pokrajini, a kako je istaknuto to će raditi i ubuduće.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."