• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: U regionu Gnjilana uhapšeno pet lica

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija je saopštila da je uhapšeno pet lica u regionu Gnjilana, nakon istrage od kako navode relevantnih policijskih jedinica, a uz nalog nadležnog suda.

Uhapšeni su pod osnovanom sumnjom da suuključeni u delatnosti protiv “ustavnog poretka i bezbednosti Kosova” navodi se u policijskom saopštenju.

Policija u saopštenju demantuje i neke srpske medije/portale koji su objavili da se sporovodi policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga.

 

Kako saopštavaju operacija se nastavlja u saradnji sa pravosudnim organima.

Kako RTV Puls saznaje u jutrošnjoj akciji privedeni su načelnik Kosovsko pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić. Uhapšen je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, jer je, kako saznaju, navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovsko bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu. Samo u Gornjem Kuscu je do nedavno radilo pedestak pripadnika KBS-a srpske nacionalnosti, od kojih su gotovo svi nedavno napustili posao.
Među petoro uhapšenih su još dve osobe iz Kosovskog Pomoravlja za koje još nije potvrđen identitet.
Akcija maskiranih kosovskih policajaca naoružanih dugim cevima uzmemirila je građane Kosovkog Pomoravlja. Uobičajene gužve u ovo doba dana zamenio je tek po koji automobil koji prođe kroz selo Šilovo, koje je jedno od najvećih srpskih sela gnjilanske opštine u kojima je smešten i Dom zdravlja, Komercijalna banka, dom kulture, televizija i druge institucije bez kojih je opstanak Srba u ovom delu Kosova i Metohije nezamisliv. Ljudi su zabrinuti i sa zebnjom očekuju kraj pretresa službenih prostorija Okruga i Službe za zapošljavanje koji je završen u 10 časova i 30 minuta.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/ RTV Puls

Comments

Pročitaj još