Stefanović: Sve jači pritisci na Vučića zbog referenduma

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da se sve jači pritisci na Aleksandra Vučića, koji kulminiraju ovih dana u trenutku kada se on bori da povrati makar deo onoga što su neki pre njega izgubili na Kosovu i Metohiji, nastavljaju upravo najsnažnijim udarima na samu ideju da se o najvažnijim odlukama za našu zemlju održi referendum.

“Zašto referendum smeta i Ðilasu i Jankoviću i Jeremiću i zašto će u narednom periodu posebnu kampanju voditi protiv održavanja referenduma? Odgovor je upravo u činjenici da oni ne žele izjašnjavanje naroda, ali sa druge strane žele da okrive Aleksandra Vučića za apsolutno sve. Žele da ga okrive čak i za njihove izgubljene bitke – uspostavljanje carina, izmeštanje odlučivanja iz UN u EU i uništavanje suvereniteta Srbije na KiM na sve moguće načine.

Kada Vučić kaže da ćemo o svakom mogućem rešenju do kojeg dođemo u budućnosti konsultovati svoj narod, oni satanizuju ideju održavanja referenduma na sve moguće načine, kako bi mogli da nastave sa svojim napadima na njega, što im je inače jedina tačka oko koje mogu da se dogovore”, rekao je Stefanović za Tanjug.

On ističe da je Vučić predsednik koji hoće da sa svojim narodom donese odluku, koja je najbolja po interese Republike Srbije, kakve je uvek i donosio, i da je veoma važno podsetiti da je referendum najviši oblik izražavanja volje jednog naroda.

“Upravo oni koji su Srbiju gurali u problem i koji su uradili sve da umanje njen suverenitet na Kosovu i Metohiji, danas su protiv referenduma i to samo kako bi imali prostora da nastave da napadaju Vučića, a ne da ponude bilo kakvo rešenje. Videćete da će floskula “U Srbiji nema dovoljno demokratije, da bi se održao referendum” biti ključna rečenica koju će sa različitih političkih strana izgovarati“, ocenio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to će im biti tačka ujedinjavanja, „koju veliki režiseri organizuju u ovom igrokazu, a oko koje će se svi okupiti i napadati i sa leve i sa desne strane.

„I sve to kako ne bi dozvolili da narod donosi odluke, što jasno pokazuje kakvi bi diktatori i autokrate upravo oni bili kada bi nekim slučajem došli na vlast, odnosno ponovo se vratili u fotelje i dobili priliku da pljačkaju državnu kasu i narod”, rekao je Stefanović.

 

Izvor Tanjug

Comments