• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Hanom o Kosovu: Ne nalazimo se u lakoj situaciji

Predsednik Aleksandar Vučić je sa evropskim komesarom Johanesom Hanom razgovarao i o Kosovu i Metohiji, napomenuvši da je posao Srbije da teži dogovoru i da nađe kompromis. Han je istakao da je KiM aktuelno pitanje, ali da nije samo ono važno za dalji razvoj Srbije na putu evrointegracija, već da ima još mnogo elemenata koji su podjednako bitni.

Aleksandar Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa Johanesom Hanom nakon sastanka u Beogradu rekao da odnos između Beograda i Prištine ne zavisi potpuno od nas.

“Naše je da sačuvamo mir u odnosima sa Prištinom, da razgovaramo i tri puta dnevno ako je potrebno da bismo sačuvali živote na KiM”, ukazao je predsednik.

Dodao je da je “jasno da se ne nalazimo u lakoj situaciji” i da ne žele svi kompromis, imajući u vidu, kako kaže, stavove koji se iznose, uključujući i neke današnje.

Napomenuo je da je, uprkos tome, naš posao da težimo dogovoru i pronađemo taj kompromis.

“Bolje je da deset godina razgovarate i da se mučite nego da imate jedan sat ratova. Srbiju niko neće moći da ponižava i da sruši bez obzira na to koliko se nekima činilo da je to moguće”, naglasio je predsednik.

Srbija će, istakao je, u regionu uvek biti faktor stabilnosti i mira.

Upitavši se da li je optimista po pitanju kompromisa ili ne, odgovorio je da nikog ne želi da kritikuje pred zvaničnicima EU, ali da je jasno da ne žele svi kompromis.

 

 

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još