Veliki uspeh KUDa “Zvečan” : Drugo mesto na festivalu u Turskoj

Članovi pripremnog ansambla KUD “Zvečan” (uzrasta do 15 godina)  osvojili su drugo mesto na Međunarodnom festivalu folklora Dikili Trophy 2018. koji se održava u Tuskoj . U konkurenciji je bilo 18 ansambala iz Ukrajine, Bugarske, Turske, Srbije i Republike Srpske.

Predsednica KUDa “Zvečan” Jelena Đurić istakla je da je ponosna na izuzetno veliki uspeh dece, koja su se potrudila da ih jaka konkurencija ne demorališe, te da su dali sve od sebe da se igrački i pevački predstave na najbolji način.

“Čestitam im na tome, jer su pokazali zrelost. Ovo je za njih bila prva inostrana turneja i međunarodno takmičenje ” kaže Đurić i dodaje da je prvo mesto pripalo Ukrajini,  koja se na festivalu predstavila sa sedam ansambala različitih uzrasta.

Predstavnik Ukrajine uručio je i poseban poklon Zvečancima za odličan nastup, ali i buduću saradnju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."