• Početna>
  • Vesti>

U toku pripremni radovi na rekonstrukciji ulica u Zvečanu

Narednih dana Zvečan će biti veliko gradilište. Radiće se rekonstrukcija trotoara u Ulici kralja Petra I i u Ulici kralja Milutina, a biće postavljena i nova rasveta .

U Ulici kralja Petra I u Zvečanu u toku su radovi  na rekonstrukciji trotoara koji bi trebalo da se završe za mesec dana. Vrednost ovog infrastrukturnog projekta je 120 hiljada evra.

“Rekonstruiše se trotoar u dužini od 645 metara. Pomenutom rekonstrukcijom planirano je i uklanjanje svih završnih slojeva, postojećih stubova javne rasvete. Trenutno se obavljaju pripremni radovi koji će trajati nekoliko dana”, rekla je Jelena Marković.  prostorni planer u opštini Zvečan.

Ona je dodala da je dinamika radova zadovoljavajuća i da se nakon pripremnih radova planira postavljanje završnog sloja u kombinaciji asfalt – beton, zamena ivičnjaka i postavljanje nove javne rasvete kao i postavljanje novog autobuskog stajališta.

“Radove je podržala kancelarija gradonačelnika Vučine Jankovića i pokrajinsko ministarstvo lokalne samouprave. Nadamo se da će radovi biti uradjeni u predvidjenom roku. Apelujem na gradjane Zvečana i sve učesnike u saobraćaju da pokažu malo strpljenja zbog eventualnog zastoja u saobraćaju”, istakla je Marković.

U narednom periodu radiće se i trotoari u Ulici kralja Milutina kod zgrade opštine Zvečan koji će biti popločani betonskim pločama.  Biće postavljena i nova rasveta, drvoredi i krpe za otpatke kao i klupe za sedenje u cilju oplemenjivanja i ulepšavanja prostora u kome živimo.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još