• Početna>
  • Vesti>

Porodici Spasić uručeni paketi sa životnim namirnicama

Opština Gračanica uručila je paket sa osnovnim životnim namernicama socijalno ugroženoj četvoročlanoj porodici Spasić iz Rabovca, kojima je nedavno od udara groma u potpunosti izgorela soba u kojoj su živeli.

Spasići će se uskoro useliti u stan u Suvom Dolu.

U selu Rabovce, nedaleko od Lipljana, u nevremenu prošle nedelje grom je udario u staru i oronulu kuću u kojoj žive tri porodice Spasić. U potkorvlju, u sobi od desetak kvadrata, u kojoj žive socijalno ugroženi supružnici Mladen i Nadica i njihovo dvoje dece udario je grom, a u požaru koji je nastao uništeno im je gotovo sve što su imali.

Oni su prošli neozleđeni jer se u tom trenutku nisu nalazili u sobi.

Nakon što su sa svojom teškom situacijom upoznali i predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, lokalna samouprava im je za određeni period obezbedila pakete sa osnovnim životnim namernicama, koje su im uručili predstavnici lokalne samouprave.Socijalno ugrožena porodica Spasić nakon nesreće koja ih je zadesila smeštena je kod rođaka, ali zahvaljujući opštini Gračanica uskoro će dobiti krov nad glavom.

“Zahvaljujem se opštini Gračanica, koja je na čelu sa predsednikom Srđanom Popovićem, uvidela naš problem, izašla u susret i dodelila nam stan u zgradama u Suvom Dolu. To je za nas jedini siguran krov nad glavom i značiće mnogo. Trenutno sam bez posla, živim od socijalne pomoći, ali daće Bog da se i zaposlim i proširimo našu porodicu”, kazao je Mladen za sajt opštine Gračanica.

Porodica Spasić i ostale porodice koje su dobile stanove u Suvom Dolu u nove domove u zgradama za socijalno ugrožene trebalo bi da se usele do kraja ovog meseca.

 

Izvor: TV Most

Foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još