Drecun o Hotiju: Razotkrivene namere Albanaca

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun reagovao je na izjavu zamenika predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova Redžepa Hotija, koji tvrdi da bi eventualna podela Kosova podrazumevala da Kosovo uzme Sandžak i deo juga Srbije.

Milovan Drecun za Radio Beograd 1 kaže da izjava Redžepa Hotija razotkriva kakve su stvarne namere Albanaca.

“Ma koliko god izgledala neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca – a to je stvaranje velike Albanije”, ističe Drecun.

Dodaje da u tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije treba da budu u sastavu te velike Albanije.

Prema rečima Drecuna, Hoti time zapravo razotkriva njihove prave ciljeve, ali istovremeno pokušava da unapred kaže kako bi bilo moguće rešenje postići kada se konačno bude dogovarao status Kosmeta.

“Naravno da to ne može tako da se radi, ako se krene sa pregovorima, onda će se doći do nekog rešanja, a ovako unapred mislim da ne treba licitirati sa rešenjima, pogotovo ne sa otvorenim aspiracijama da se destabilizuju i ostali delovi centralne Srbije”, naglašava Milovan Drecun za Radio Beograd 1.

Izvor RTS

Comments