• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Malo interesovanje za povratak zbog učestalih napada

Ministar za zajednice i povratak i zamenik kosovskog premijera u ostavci, Dalibor Jevtić, za portal GračanicaOnlajn otkriva da je samo deset posto od ukupnog broja raseljenih izrazilo želju da se vrati na Kosovo. Jevtić, u intervjuu koji će biti prikazan i na RTV Puls večeras od 20 časova I 10 minuta, naglašava da i tako mali procenat Srba koji žele da se vrate na vekovna ognjišta ugrožavaju konstantni napadi na povratnike.

“Onda nam se na žalost desi jedno hapšenje, pa nam se desi drugo hapšenje, pa onda ljudi odustanu. Desi nam se i da neko protestuje u Ljuboždi, gde smo konačno uspeli da napravimo povratnicima kuće i sve to utiče na proces povratka”, rekao je Jevtić.

Ministar u ostavci ističe da se u poslu kojim se bavi ništa ne može unapred isplanirati ali da Srbi moraju da se odupru svim pritiscima i ostanu na svojim ognjištima.

“Uputio bih poruku našim sunarodnicima, dakle Srbima, da koliko god da je teško, moramo da se odupremo onome što je nekome cilj, a to je da napuštamo ove prostore. Znam da nekome i negde to zvuči kao nemoguće, ali to će da bude najveći udarac koji možemo da zadamo upravo onima koji su namerno napravili incident u Starom Gradskom, onima koji su napali decu u Suvom Dolu itd. Dakle, moramo da se odupremo i moramo da pokažemo da smo i mi uporni i da nećemo odustati od opstanka i povratka”, kategoriča je Jevtić.

Ministar za povratak i zajednice je uputio poruku i Albancima istakavši da sve ono što čine može da im se vrati kao bumerang.

“Albanci su se žalili da su u nekim prošlim vremenima, u vreme Miloševića, kako sami kažu, trpeli institucionalnu i represiju svake vrste, a oni se sada ponašaju daleko gore”, zaključio je Jevtić za GračanicuOnlajn.

 

Izvor: RTV Puls

 

Comments

Pročitaj još