Vučić Srbima na KiM: Ne idite u kosovsku Vojsku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kosovske Srbe da ne stupaju u vojsku Kosova, čije se formiranje najavljuje do kraja godine.

Vučić je novinarima u Novoj Pazovi rekao da Srbi imaju samo jednu vojsku i da je to Vojska Srbije.

On je rekao da postoji jedno srpsko selo iz kojeg se jedan broj ljudi prijavio u vojsku Kosova ali da on apeluje na njih da to ne čine, jer Kosovo nema pravo na formiranje vojske.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče je izjavio da će kosovska vojska biti formirana do kraja ove godine i da je pomenuta vojska dobila poverenje i Srba sa Kosova, odnosno da ima i “omladine sa severa” koja se prijavljuje za služenje u toj vojsci.

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."