• Početna>
  • Vesti>

Pukovnik Nik Dučić na liturgiji u hramu Svetog Dimitrija: Nemate razloga za strah

Komandant američke vojne baze Bondstil pukovnik Nik Dučić posetio je danas Kosovsku Mitrovicu gde je prisustvovao nedeljnoj liturgiji u hramu Svetog Dimitrija.

Nakon liturgije, ostao je u razgovoru sa vidno zainteresovanim građanima, a potom je bio gost sveštenstva hrama Svetog Dimitrija.

Pitanja građana su se uglavnom odnosila na bezbednosnu situaciju i njegovo srpsko poreklo na koje je kaže, ponosan.

Na pitanje da li Srbi imaju razloga  za strah, Dučić poručuje: “Ne”.

On kaže da KFOR sarađuje sa Kosovskom policijom i da usled učestalih napada, nameravaju da pojačaju patrole u mestima u kojma je do incidenata došlo.

“Svake nedelje biram neku drugu crkvu da u njoj prisustvujem liturgiji. Ove nedelje sam odabrao hram Svetog Dimitrija” kaže Dučić i sam iznenađen pažnjom koju je izazvao.

Beogradski list Blic pisao je nedavno da  komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu pukovnik Nik Dučić ne krije svoju privrženost Srbiji. Njegova deca nose srpska imena – Ivan, Luka i Natalija, a sa članovima svoje porodice često posećuju srpske crkve u Americi.

U svom prvom i kratkom obraćanju medijima na Kosovu i Metohiji pukovnik Dučić, koji je u južnu srpsku pokrajinu stigao još 20. januara, istakao je:

– Prvi sam američki oficir srpskog porekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom istok. Američke trupe će pod mojom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još