Djurić: Srbi i Albanci na KiM imaju pravo na budućnost i ne treba da budu večiti taoci separatizma

Svojim svakodnevnim senzacionalističkim izjavama, Priština zapravo na najbolji način dokazuje da status naše južne Autonomne pokrajine KiM nije onakav kakvim ga priželjkuju i predstavljaju tamošnjim građanima.

Ratne priče i ponavljanje mantre o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti, za koju nikoga u Srbiji, pa čak ni na Kosovu i Metohiji separatisti u Prištini nisu pitali, jeste obično bežanje od rešavanja problema,stoji u saopštenju za javnost Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića.

Do bolje budućnosti za Srbe i Albance može se doći samo putem postizanja kompromisa koji će zadovoljiti interese i jedne i druge strane. Tvrdnja da je rešenje bez obostrano prihvatljivog dogovora i kompromisa moguće je zabijanje glave u pesak i obmanjivanje javnosti.

Srbi i Albanci na KiM imaju pravo na budućnost i ne treba da budu večiti taoci separatizma.

Istovremeno, ratna retorika je nešto što bi moralo da bude predmet oštre reakcije svih onih u međunarodnoj zajednici, kojima je stalo do stabilnosti i mirne budućnosti.

 

Radio Kosovska Mitrovica ,saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."