• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Čepurinim: Velika briga zbog učestalih napada na Srbe

Predsednik Vučić rekao je ambasadoru Čepurinu da je veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je predsednik Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana Pobede i tokom marša Besmrtnog puka. Ambasador Rusije poručio da je podrška te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna.

Vučić i Čepurin su razmotrili rezultate posete srpskog predsednika Ruskoj Federaciji i ocenili da je veoma značajna za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić je istakao da je posebno počastvovan činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsednik primio u novom mandatu.

Razgovarali su i o situaciji na severu Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na severu Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rešenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju.

Ambasador Čepurin je naglasio tim povodom da je podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna i da će nastaviti sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Čepurin je Vučiću, uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, uručio suvenir – fudbalsku loptu, poželevši reprezentaciji Srbije uspeh u takmičenju.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još