Đurić: Evropska unija da se izjasni o stavovima Apostolove

Direktor vladine Kancelarije za KiM, Marko Đurić, pozvao je danas Evropsku uniju da se izjasni o stavovima šefice delegacije EU u Prištini Natalije Apostolove, koja je za učestale napade Albanaca na Srbe u južnoj srpskoj pokrajini rekla da je to “vraćanje milo za drago”.

Takvim reagovanjem na više desetina napada, u kojima su ugroženi životi i imovina ljudim, Apostolova “šalje poruku teroristima i onima koji napadaju da su napadi dobrodošli”, rekao je Đurić i dodao:

“Smatram da EU treba da se izjasni o tome da li je stav gospođe Apostolove njen lični stav ili je to stav briselskih institucija”  rekao je on.

Đurić je gostujući na Pink TV upozorio da je usvajanjem rezolucije koja je omogućila ukidanje carina i stvaranje jedinstvene carinske zone sa Albanijom, Priština praktično potvrdila postojanje “velikoalbanske carinske unije”.

Primetivši da ni sa tim u vezi međunarodna zajednica nije reagovala, Đurić je je skrenuo pažnju da bi ta “vrsta recepta” mogla da destabilizuje Balkan.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."