Veselji putuje u Austriju i Francusku zbog liberizacije viza

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji će, kako se očekuje, u četvrtak otputovati sa delegacijom Skupštine Kosova u Austriju i Francusku, da bi lobirali za liberalizaciju viza za Kosovo.

Veselji će sa predstavnicima parlamentarnih grupa, tražiti ukidanje viznog režima za građane Kosova samo nekoliko nedelja pre nego što će biti objavljene preporuke Evropske komisije za liberalizaciju viza za Kosovo.

Očekuje se da će se zahvaljujući ovom lobiranju pored liberalizacije viza za Kosovo postići pozitivni rezultati i u pogledu članstva u međunarodnim institucijama.

Veselji i predstavnici parlamentarnih grupa će, kako se očekuje, od ove posete imati pozitivne rezultate za Kosovo, jer su prema njihovim rečima, uslovi za liberalizaciju viza ispunjeni naročito posle ratifikacije demarkacije sa Crnom Gorom.

 

Izvor: RTV Puls / RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."